maanantai 15. lokakuuta 2012

Intialainen bataattimuhennos


Tänään olisi tarjolla mausteista (muttei tulista) ruokaa pimenevään syysiltaan. Idean sain Tomi Björckiltä kun satuin katsomaan Tomin keittiö-jaksoa, jossa hän teki intialaista ruokaa. Vaihdoin Tomin käyttämän kurpitsan bataattiin enkä ruokaa tehdessäni enää muistanut tarkalleen Tomin reseptiä, mutta perusidea tuli tosiaan häneltä. Credit where credit's due! Kutsun tänään ruokaani intialaiseksi bataattimuhennokseksi, vaikkei muhennos sanana kuulosta mielestäni erityisen herkulliselta.. Mutta ruoka on (herkullista), lupaan sen!


Intialainen bataattimuhennos, kahdelle:

Kuori ja pilko yksi iso sipuli. Kuori ja pilko 1 iso porkkana suht pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko vielä noin 150 g bataattia suht pieniksi paloiksi. Heitä kattilaan reilu (nyt tarkoitan todellakin reilua) pala voita ja annan sulaa. Kun voi vaahtoaa, lisää sipulipalat. Paista sipuleita ruskistamatta niitä. Lisää porkkana- ja bataattipalat ja kuullota niitä sipulin ja voin kanssa. Lisää parin minuutin päästä vihannesliemikuutio, kanelitanko ja tähtianis. Lisää vettä maltillisesti, niin että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Anna porista keskilämmöllä sekoittaen aina välillä. Kun porkkanat ja bataatit ovat kypsiä (pehmeitä), lisää vielä pieni nokare voita ja tarkista suolan ja pippurin tarve. Ota kanelitanko ja tähtianis pois ja tarjoa paistetun halloumin ja leivän kanssa. Hyvää vegeruokailua!













2 kommenttia:

  1. Det var riktigt gott. Här blev det med getost och djävulssylt, fungerade hur bra som helst!
    Tack för inspirationen! :)

    VastaaPoista
  2. Vad roligt att höra! Måste säga att detta faktiskt är en av mina favoriter. Men måste prova med getost, det låter som en bra idé! :)

    VastaaPoista